Vooruitblik

Oogst 2017: Kom ook !

 

Het is eind juli 2017, warm en droog. Er zijn niet heel veel bottels dit jaar, het was eerst te droog, toen te koud. Bovendien hebben we afgelopen winter een deel van de struiken gerooid; en de nieuwe komen pas eind dit jaar. De schapen lopen nog tussen de struiken. Vanaf 20 augustus starten we de oogst 2017. Interesse? Meld je aan en komen een zondag plukken en na afloop genieten van het oogstbuffet. 

Al meer dan zestig jaar worden op tuin De Put, tussen de Lek en het Amsterdam Rijnkanaal in Wijk bij Duurstede rozenbottels geteeld. Prachtige flesvormige bottels van de botanische Rosa Alpina en Rosa Blanda.

 
Van de bottels wordt al ruim 20 jaar op ambachtelijke wijze vruchtenwijn gemaakt, onder het merk Canina. Het is een mild-droge, amberkleurige wijn, bijzonder aangenaam als aperitief. Sinds 2012 hebben we ook een zoetere variant te koop, Canina Medium, heel smaakvol bijvoorbeeld als dessertwijn.

Daarnaast wordt met onze eigen machine ook rozenbottelcoulis
gemaakt. Met deze coulis kan in de keuken volop geëxperimenteerd worden. Ook kun je met de coulis de bekende jam, saus of chutney maken. Onder PRODUCTEN staat een sub-pagina met de voedingswaarden van de rozenbottelcoulis.

Canina producten zijn rechtstreeks bij ons te verkrijgen en bij verschillende verkoopadressen in de Kromme Rijnstreek.  

Via een koerier kunnen producten ook - tegen betaling - worden thuis bezorgd. (Zie onder Verkoopadressen)
Inmiddels is Rozenbotteltuin De Put meer dan een plek waar rozenbottels worden geteeld. We nodigen je uit om eens langs te komen en te proeven. Neem gerust contact op voor een afspraak. Heb je de smaak te pakken, dan zijn er in het seizoen bijzondere gebeurtenissen. Meer informatie daarover vind je onder actueel. Een jaarlijks terugkerende gebeurtenis is de oogst; kijk voor een mooie indruk op http://www.youtube.com/watch?v=Vl9bGm4-fnI
Wil je meeoogsten, neem even contact op!

Rozenbotteltuin De Put is aangesloten bij Slow Food, bij Local2Local en sponsort Concert in Cothen.