Winter 2017-2018

Nieuwe aanplant en struikjes te koop!

 

2017 is voorbij. Na een goede oogst in september/oktober hebben we in november de nieuwe rozenstruikjes aangeplant. Zo'n 250 stuks 5-en en Hemathoden staan naast de oude struiken. Voor het eerst hebben we ook struikjes te koop, 5-en, Hemathoden en vooral 2-en. Mooi voor in de tuin. De prijs: 3,50 euro.
Interesse? Bel/mail even.

Al meer dan zestig jaar worden op tuin De Put, tussen de Lek en het Amsterdam Rijnkanaal in Wijk bij Duurstede rozenbottels geteeld. Prachtige flesvormige bottels van de botanische Rosa Alpina en Rosa Blanda.

 
Van de bottels wordt al ruim 20 jaar op ambachtelijke wijze vruchtenwijn gemaakt, onder het merk Canina. Het is een mild-droge, amberkleurige wijn, bijzonder aangenaam als aperitief. Sinds 2012 hebben we ook een zoetere variant te koop, Canina Medium, heel smaakvol bijvoorbeeld als dessertwijn.

Daarnaast wordt met onze eigen machine ook rozenbottelcoulis
gemaakt. Met deze coulis kan in de keuken volop geëxperimenteerd worden. Ook kun je met de coulis de bekende jam, saus of chutney maken. Onder PRODUCTEN staat een sub-pagina met de voedingswaarden van de rozenbottelcoulis.

Canina producten zijn rechtstreeks bij ons te verkrijgen en bij verschillende verkoopadressen in de Kromme Rijnstreek.  

Via een koerier kunnen producten ook - tegen betaling - worden thuis bezorgd. (Zie onder Verkoopadressen)
Inmiddels is Rozenbotteltuin De Put meer dan een plek waar rozenbottels worden geteeld. We nodigen je uit om eens langs te komen en te proeven. Neem gerust contact op voor een afspraak. Heb je de smaak te pakken, dan zijn er in het seizoen bijzondere gebeurtenissen. Meer informatie daarover vind je onder actueel. Een jaarlijks terugkerende gebeurtenis is de oogst; kijk voor een mooie indruk op http://www.youtube.com/watch?v=Vl9bGm4-fnI
Wil je meeoogsten, neem even contact op!

Rozenbotteltuin De Put is aangesloten bij Slow Food, bij Local2Local en sponsort Concert in Cothen.